Excursii optionale

 

  • Excursie, Sintra, Cascais, Cabo da Roca, Cascais si Costa Estoril

Aproape de Lisabona, cu un climat bland care se mentine pe tot parcursul anului, o atmosferă sofisticata si plina de viata, cunoscuta ca resedinta a regilor, Coasta Estoril este denumita  ,,Riviera portugheza”. Plajele cu nisip fin se intind de la gura estuarului Tejo, de-a lungul coastei Cascais. Regiunea va invita in zilele insorite la aventura prin dunele Guincho, la descoperirea prospetimii peisagistice a Sintrei, la relaxare in atmosfera cosmopolita a regiunii Cascais si la viata nocturna si agitata oferita de Cazinoul Estoril. De la Atlantic si pana spre Lantul Muntos Sintra, domina vegetatia luxurianta a Parcului Natural Sintra – Cascais, atat de atragatoare pentru iubitorii de ecoturism. Pe final, vizitam si Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al Europei continentale, ce vegheaza maret intraga regiune.

Servicii incluse: Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata: aprox 8 h

Tarif: 49 euro /adult si 43 euro /copil

 

  • Excursie in Lisabona

De la Vasco de Gama la zorii noului mileniu, mereu suprinzatoarea Lisabona, orasul celor 7 coline ce constituie adevarate puncte de belvedere asupra raului Tejo si a caselor pitoresti diverse, ce ne uimesc cu celebrele „azulejos” – tigle ceramice pictate manual, trebuie vizitata neaparat, incepand cu localitatea Belem aflata la doar 6 km de oras. In Belem vom vizita Manastirea Ieronimilor, cel mai impresionant monument arhitectual in stil manuelin, panteon regal ce adaposteste de asemenea si mormintele navigatorului Vasco de Gama si cel al poetului National Luis de Camoes. Optional, puteti vizita si Muzeul Calestilor regale, unic in Europa. Pe malul raului Tejo ne asteapta Turnul din Belem si Monumentul Descoperitorilor. Vizitam mai apoi centrul istoric al capitalei lusitane, incepand cu Piata Comertului, casa ministerelor publice si a numeroaselor institutii de stat, unde vom admira impunatorul Arc de Triumf, de unde porneste Rua Augusta, artera pietonala a cartierului Baixa (zona joasa).

Servicii incluse: Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata: aprox 8 h

Tarif: 39 euro /adult si 35 euro /copil

 

  • Excursie la Fatima si Obidos

Situata la numai 142 km nord de Lisabona, Fatima este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj catolice din lume, dedicate Fecioarei Maria. Sanctuarul de la Fatima primeste anual milioane de pelerini si turisti din intreaga lume, faima acestui loc datorandu-se mai multor aparitii ale Fecioarei Maria unui grup de tineri ciobani.  Pe parcursul lunilor de pelerinaj, procesiuni cu torte aprinse sunt conduse de cardinali si episcopi pana in piata Cova de Iria unde o capela a fost construită si in care se presupune ca Fecioara Maria si-ar fi facut aparitia.

Pe partea opusa a pietei se ridica Marea Bazilica, construita in stil neo-clasic, avand un turn central care se inalta la 65 de metri, a carei construcție a debutat in 1928.

Servicii incluse : Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata : aprox 8h

Tarif: 65 euro /adult si 59 euro /copil

 

  • Excursie la Evora si degustare de vinuri in crama traditionala

Evora – un oras superb ce merita vazut, cu biserici monumentale, piete istorice, case varuite in alb si strazi medievale. Orasul este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO datorită prezervării foarte bune a centrului orașului vechi, care încă este înconjurat de zidurile medievale și a unui mare număr de monumente ce datează din perioade istorice diferite, ce includ și un templu roman. In drum spre Evora vom vizita o crama de vinuri si ne vom opri pentru o degustare.

Servicii incluse : Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana, degustare de vinuri. Durata : aprox 8 h

Tarif: 59 euro /adult si 53 euro /copil

 

  • Excursie la  Arrabida, Sesimbra si setubal

Ne indreptam catre Setubal, un mic orasel industrial si pescaresc unde vom face o scurta plimbare prin centrul vechi. Continuam traseul explorand frumoasele drumuri care strabat Parcul Natural Arrabida, de unde vom avea impresionante vederi panoramice asupra Oceanului Atlantic, peninsulei Troia si a raului Sado. Ajungem in micul oras Sesimbra unde vom vizita castelul orasului, apoi vom avea timp liber pentru pranz si cumparaturi in centru, pe malul oceanului. Odata terminata vizita acestuia, ne indreptam catre Cabo Espichel, locul sanctuarului cu acelasi nume dedicat Fecioarei Maria unde putem admira biserica la marginea unor stanci gigantice batute de valurile Oceanului.

Servicii incluse : Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata : aprox 8 h

Tarif: 39 euro /adult si 33 euro /copil

 

 

PACHET 3 EXCURSII (Arrabida, Sintra, Lisabona) : 119 Euro / Adult si 104 Euro / Copil 2 – 11.99 ani

PACHET 5 EXCURSII (Arrabida, Sintra, Lisabona, Fatima, Evora) : 215 Euro / Adult si 200 Euro / Copil 2 – 11.99 ani